Latte Macchiato

23. dubna 2016 v 17:31 | Adeleide |  Deníček

Příprava 10 min

Supeň obtížnosti 3


Recept na 1 nápoje (0,3 l):

0,5 l
polotučného mléka
7 gkávy espresso (jedna porce)
voda
skořice
vysoká tlustostěnná sklenice
velká kávová lžíce

1. V domácích podmínkách našleháme mléko tak, že ho zprudka ohříváme v menším hrnci a ručním šlehačem promixováváme, tím nám vznikne dostatek pěny
2. Pěnu z mléka přelijeme do vysoké tlustostěnné sklenice a to až povrch
3. Pěnu necháme sednout a mezi tím si připravíme espresso v kávovaru, nejhůře můžeme použít překapávanou kávu
4. Dlouhou kávovou lžíci vložíme do sklenice s našlehaným mlékem a po ní opatrně naléváme horké espresso
5. Vzniknou nám tři vrstvy, kdy ve spodní části sklenice se nám drží horké mléko, pak espresso a na povrchu nápoje se usadí pěna z mléka, pokud ji není dostatek, přidáme novou pěnu z hrnce
5. Vršek latte machiatta posypeme skořicí a i se lžící ihned podáváme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama